dimarts, 29 de gener del 2013

Marató de Marràqueix

Per fi vaig fer la Marató de Marràqueix, era una d'aquelles que sempre he tingut al cap i que alguna vegada l'havia de fer. Ha estat genial la cursa,  però la sortida en grup organitzada pels companys del club ha estat realment espectacular.

Arribada

Ho hem passat molt bé i hem gaudit d'una ciutat del tot sorprenent i plena de contrastos. Marràqueix és una ciutat gran, amb una Medina i una plaça el Jemaa El Fna increïbles. Les olors, els colors,  la gent, les costums, la religió, la forma de viure, el patrimoni cultural, etc  Hem tingut poc temps però crec que ho hem aprofitat prou bé.
El divendres un cop arribats i instal.lats al Riad l'Heure d'Etè, vam anar a buscar el dorsal de les curses, tres fèiem la marató i set la mitja marató. Al vespre vam anar a sopar a la plaça per viure in situ l'ambient i fer un tastet de la gastronomia típica (tot i  les meves limitacions culinàries).
El dissabte teníem contractada una excursió guiada pels llocs més importants de la ciutat. Plaça de Jamaa el Fna, les Tombes Saadíes, el Palau Bahía, la Mezquita Koutoubia, la Medersa ben Youssef y los Zocos. Al vespre vam sopar a una terrassa amb vistes de la plaça.
Diumenge va ser la marató per a mi i dos més dels companys. Els altres set van fer la mitja.
Realment vaig arribar a la sortida amb un dolor de peus i cames molt important després d'estar tot els dies previs caminant moltíssim. Estava molt cansat abans de sortir i tenia dubtes però en cap moment vaig pensar que no la pogués acabar.
A l'inici una espesa boira va cobrir tot,  i durant els primer quilòmetres no es veia res. Després va anar escampant i ens van deixar veure bonics llocs de la ciutat com la Menara i el Palmeral, entre d'altres
Anaven passant els quilòmetres i en trobava bé, el meu objectiu abans de la cursa era baixar de les 4 hores i anava a ritme de 3h 30. Vaig mantenir força bé el ritme fins al 35 a on hi havia unes rectes interminables amb lleugera pujada que en van destrossar, . vaig davallar molt però tot i aixi no vaig deixar de córrer fins al final.
El meu temps final va ser de 3h 46:56. completant així la meva 21ena marató,  la 19ena finalitzada.
En general tots els meus companys van fer bones curses tot i el menjar i el cansament del viatge.
A la tarda ens van quedar al Riad a on van dinar, van fer un Hamman i un massatge.

Una gran sortida amb els amics i família que en deixa molts bons moments per recordar.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maratón de Marrakech


Por fin hice el Maratón de Marrakech, era una de aquellas que siempre he tenido en mente y que algun día lo tenía que hacer. Ha sido genial, pero la salida en grupo organizada por los compañeros del club ha sido realmente espectacular.

Llegada

Lo hemos pasado muy bien y hemos disfrutado de una ciudad sorprendente y llena de contrastes. Marrakech es una ciudad grande, con una Medina y una plaza Jemaa El Fna increíbles. Los olores, los colores, la gente, las costumbres, la religión, la forma de vivir, el patrimonio cultural, etc.  Hemos tenido poco tiempo pero creo que lo hemos aprovechado bastante bien.
El viernes después de  llegar e instalarnos en el Riad l'Heure de Etè, fuimos a buscar el dorsal de las carreras, tres del maratón y siete del medio maratón. Al atardecer fuimos a cenar a la plaza para vivir in situ el ambiente y probar la gastronomía típica (a pesar de mis limitaciones culinarias).
El sábado teníamos contratada una excursión guiada por los lugares más importantes de la ciudad. Plaza Jamaa el Fna, las Tumbas Saadíes, Palacio de Bahía, la Mezquita Koutoubia, la Medersa benYoussef y los Zocos. Al atardecer cenamos en una terraza con vistas a la plaza.
El domingo fue el maratón para mí y dos más de los compañeros. Los otros siete hicieron la media.
Realmente llegué a la salida con un dolor de pies y piernas muy importante después de estar los días previos andando mucho. Estaba muy cansado y tenía dudas pero en ningún momento pensé que no pudiera acabar.
Al inicio una espesa niebla lo cubrió todo y durante los primer kilómetros no se veía nada. Después fue escampando y nos dejó ver bonitos lugares de la ciudad como la Menara y el Palmeral, entre otros
Iban pasando los kilómetros y me encontraba bien, mi objetivo antes de la carrera era bajar de las 4 horas e iba a ritmo de 3h 30. Mantuve bastante bien el ritmo hasta el 35 donde había unas rectas interminables con ligera subida que me destrozaron, bajé mucho de ritmo pero a pesar de ello no dejé de correr hasta el final.
Mi tiempo final fue de 3h 46:56 y completé así mi 21 maratón, la 19 finalizada.
En general todos mis compañeros hicieron buenas carreras a pesar de las comidas y el cansancio del viaje.
Por la tarde nos quedamos en el Riad donde comimos, hicimos un Hamman y  un masaje.
Una gran salida con los amigos y familia que deja muchos buenos momentos para recordar.