diumenge, 16 de juny del 2013

Aneto 3404

Aquesta setmana he anat amb una colla d'amics del club a fer el cim de l'Aneto de 3.404 m. No ha pogut ser, hem tingut unes condicions meteorològiques adverses i a 2.950 m al Portillón hem hagut de recular, just abans del glacial. Hi havia molta boira, plovia a estones i hi havia molta neu.  Altres grups van fer el mateix i semblava el més sensat. Estem decebuts però creiem que van fer bé de no anar endavant i arriscar massa.
La gran majoria de nosaltres eren inexperts i no calia vestir-nos d'herois. Un altre dia serà.



 El descens fins al refugi de la Renclusa, punt de partida de l'ascensió, va ser sense incidències sota la boira i sense trepitjar cap pedra. Un cop al refugi van fer un cafè i vam iniciar el camí fins al pàrquing. Allà van tenir una sorpresa, amb la pluja i el desglaç el nivell del llac que hi ha al costat, havia crescut considerablement i la carretera per la que havien de tornar havia desaparegut sota l'aigua. Els cotxes atrapats i sense sortida possible. I ara què?



Després de una estona de relax per la zona van decidir baixar a Benasque a on teníem reservat un hotel i mirar de tornar l'endemà a veure si havia baixat ja el nivell. Vam baixar a peu, uns 15 km.
Al dia següent ens informen que no només estava igual, que fins i tot a crescut el nivell i que pot anar per dies. Aixi que van llogar un taxi que ens portes als cotxes per agafar tot el material que teníem i marxar cap a casa a esperar.
Ara no sé quan podré recuperar-lo, però en fi, no fem el cim i en quedo sense cotxe, no es pot dir que hagi anat bé. Això si,  ens ho hem passat molt bé tots plegats.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aneto 3.404 


Esta semana he ido con un grupo de amigos del club a hacer la cumbre del Aneto de 3.404 m. No ha podido ser, hemos tenido unas condiciones meteorológicas adversas y a 2.950 m al Portillón hemos tenido que recular, justo antes del glacial. había mucha niebla, llovía a ratos y había mucha nieve. Otros grupos hicieron el mismo y parecía lo más sensato. Estamos decepcionados pero creemos que hicieron bien de no seguir y arriesgar demasiado.
La gran mayoría de nosotros eramos inexpertos y no teniamos que vestirnos de héroes. Otro día será.



El descenso hasta el refugio de la Renclusa, punto de partida de la ascensión, fue sin incidencias bajo la niebla y sin pisar ninguna piedra. Una vez en el refugio tomamos un café e iniciamos el camino hasta el parking de los coches. Allá tuvimos una sorpresa; con la lluvia y el deshielo el nivel del lago que hay al lado había crecido considerablemente y la carretera por la que teniamos que volver había desaparecido bajo el agua. Los coches atrapados y sin salida posible. Y ahora qué?


 Después de un rato de relax por la zona decidimos bajar a Benasque donde teníamos reservado un hotel y mirar de volver el día siguiente a ver si había bajado ya el nivel. Bajamos a pie  unos 15 km.
Al día siguiente nos informan que no sólo estaba igual, que incluso el nivel a crecido  y que puede ser cuestión de días. Así que alquilamos un taxi que nos llevara a los coches para coger todo el material que teníamos y marcharnos a casa a esperar.
Ahora no sé cuando podré recuperarlo, pero en fin, no hacemos la cumbre y quedo sin coche, no se puede decir que haya ido bien. Eso si,  nos lo hemos pasado muy bien todos juntos.