dimarts, 9 d’abril del 2013

Romànic Extrem

Romànic Extrem
Ahir vaig participar a la 1a edició de la Romànic Extrem de la Vall de Bianya. Vaig fer la mitja marató, també en feien una marató sencera. Va ser una gran jornada, envoltat de molts amics i amb un dia esplèndid amb sol i bones temperatures. El recorregut tenia a prop de 1000 metres de desnivell positiu i 21km per uns paratges espectaculars, amb unes vistes magnifiques de la vall i d'Olot. El fang va donar a la prova un caire més d'aventura degut a les constants pluges del darrers dies a la comarca. Molt d'ambient i molts corredors 500 entre les dues proves.
Després de passar la grip no les tenia totes amb mi però com sempre vaig ser capaç de refer-me a temps, per no perdre'm aquesta cita que tant bé els nostres amics de l'Ajuntament de Bianya i en especial en David Darné han organitzat amb tant d'èxit. S'ha de dir que s'ho han treballat de valent per que tot estigués a punt i ho han aconseguit amb nota.
La meva cursa ha estat sempre acompanyada de l'Albert, hem sortit junts i hem arribat junts i gràcies a ell he aconseguit finalitzar. El meu estat físic no era del 100% i la seva aportació ha estat fonamental per assolir l'objectiu. 
Només sortir ens enfilaven cap a Sant Miquel del Mon amb una dura pujada augmentada pel fang, amb cada pas reculaves mig, ha estat èpic. Aquest era el desnivell més fort de la prova. Després anant cap a Sant Valentí el paisatge de la ciutat d'Olot amb els seus volcans feia goig i t'obligava a aturar-te uns segons per gaudir de les magnífiques vistes.


Pujada
 La baixada llarga i amb força pendent va tornar a estar presidida pel fang. Aquí a cada pas recuperaves mig més, així que compensava el de l'anterior pujada.

Baixada

 Després de passar per Llocalou hi havia l'avituallament que en va anar de perles. Tornant a la cursa travessem la carretera per un pas subterrani de bestiar, molt maco, ple d'aigua pedres i molt fosc, sort que l'organització ho va tenir en compte i el va il.luminar amb focus.
A partir d'aquí el perfil ja no era tant exigent ni tant dur, es podia córrer bé. Un cop travessat el riu, agafàvem direcció Sant Martí de Capsec, després una mica més de pujada suau i una llarga baixada per tornar a creuar el riu, una zona plena de fang i un prat de bestiar ple de forats i ja està.
La nostra arribada va ser en 2h 41:34 molt millor del que creia a l'inici.
He quedat molt satisfet i content de la meva cursa i m'ha donat molta moral i força per intentar assolir altres reptes que tinc.
La propera setmana faré la Mitja Marató de la Garrotxa, un altre concepte de cursa. 21 km d'asfalt i a ritme constant.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Romànic Extrem


Romànic Extrem

Ayer participé a la 1a edición de la Romànic Extrem de la Vall de Bianya. Hice el medio maratón, también había un maratón entero. Fue una gran jornada, rodeado de muchos amigos y con un día espléndido con sol y buenas temperaturas. El recorrido tenía unos 1000 metros de desnivel positivo y 21km por unos parajes espectaculares, con unas vistas magnificas del valle y de Olot. El barro dio a la prueba un cariz más de aventura debido a las constantes lluvias del últimos días en la comarca. Mucho ambiente y muchos corredores 500 entre las dos pruebas.
Después de pasar la gripe no las tenía todas conmigo pero como siempre fui capaz de rehacerme a tiempo, para no perderme esta cita que nuestros amigos del Ayuntamiento de Bianya y en especial en David Darné han organizado con tanto éxito. Se tiene que decir que se lo han trabajado de lo lindo para que todo estuviera a punto y lo han conseguido con nota.
En mi carrera siempre fuí acompañado de Albert, hemos salido juntos y hemos llegado juntos y gracias a él he conseguido finalizar. Mi estado físico no era del 100% y su aportación ha sido fundamental para lograr el objetivo. 
Nada más salir nos enfilabamos hacia Sant Miquel del Mon con una dura subida aumentada por el barro, con cada paso reculabas medio, ha sido épico. Este era el desnivel más fuerte de la prueba. Después yendo hacia Sant Valentí el paisaje de la ciudad de Olot con sus volcanes te obligaba a pararte unos segundos para disfrutar de las magnificas vistas.

Subida
La bajada larga y con fuerza pendiente volvió a estar presidida por el barro. Aquí a cada paso recuperabas medio más, así que compensaba el de la anterior subida.

Bajada
Después de pasar por Llocalou había el avituallamiento que me fue de perlas. Volviendo a la carrera atravesamos la carretera por un paso subterráneo de ganado, muy chulo, lleno de agua piedras y muy oscuro, suerte que la organización lo tuvo en cuenta  y lo iluminó con focos.
A partir de aquí el perfil ya no era tanto exigente, se podía correr bien. Una vez atravesado el río, ibamos dirección Sant Martí de Capsec, después algo más de subida suave y una larga bajada para volver a cruzar el río, una zona llena de barro y un prado de ganado lleno de agujeros y ya está.
Nuestra llegada a meta fue en 2h 41:34 mucho mejor del que creía al inicio.
He quedado muy satisfecho y contento de mi carrera y me ha dado mucha moral y fuerza para intentar lograr otros retos que tengo.
La próxima semana haré el Medio Maratón de la Garrotxa, otro concepto de carrera. 21 km de asfalto y a ritmo constante.